Anaokulumuz Açılıyor!

MEB tarafından yapılan açıklamaya istinaden 2 Haziran Salı günü Anaokulu bünyemizde eğitim kaldığı yerden devam edecektir. Eğitime başlamadan önce okulumuzda gerekli dezenfeksiyon işlemleri yapılmış olup alacağımız tedbirler aşağıdaki gibidir, sizlerinde destekleri ile sağlıklı bir eğitim dönemi geçirmek dileğiyle.

Özel Validebağ Koleji Covid-19 Önlemleri ve Uygulanacak Kurallar

Okulumuzun aldığı önlemler;
◦Öğrencilerimiz okula girerken, okuldan ayrılırken ve gün içinde (3 saat aralıklarla) okul hemşiremiz tarafından ateşi ölçülüp kayıt altına alınacaktır.
◦Öğrencilere ait eşyalar özelleştirilip, birbirilerinin eşyasını kullanmasına müsaade edilmeyecektir.
◦Öğrencilere oyunlarla sosyal mesafe kuruları öğretilecektir.
◦Öğrencilere elleri düzenli yıkamak ve dirseğe hapşırmak gibi doğru sağlık davranışı eğitimi verilecektir.
◦Okula geldikten sonra gün içerisinde herhangi bir hastalık belirtisi gösteren öğrenci izolasyon odasına alınacak ve uygun tedbirlerle ailesine teslim edilecektir.
◦Öğrenciler okula geldiğinde kıyafetleri değiştirilecek ve elleri dezenfekte edilecektir.
◦Öğrenciler yemekhaneye kendi grupları ile gidecek, aynı masada oturmaları halinde aralarında en az 1 metre mesafe olacaktır.
◦Hastalıklar, bulaşma yolları ve dikkat edilecek hususlar, oyunlarla ve öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak anlatılacaktır.
◦Sınıflara giriş ve çıkışlarda sosyal mesafe korunarak hareket edilecek sınıf öğretmenleri ve nöbetçi yöneticiler sorumlu olacaktır.
◦Okuldaki tüm ortamların planlanan çerçevede periyodik olarak dezenfekte edilecektir.
◦Özellikle eller ile sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, merdiven korkulukları, aydınlatma düğmeleri gibi) ve ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavaboların temizliği günde en az iki kez yapılacaktır.
◦Faaliyetlerde kullanılan oyuncak gibi araç gereçler her akşam sağlık birimlerince uygun bulunan dezenfektan malzemeleri ile temizlenecektir.
◦Her odanın temizlik bezleri ayrı olacaktır.
◦Sınıflar 20 dakikada bir havalandırılıcaktır.
◦Öğrencilerimiz dönüşümlü olarak bahçeye çıkarılacak ve grup odaları temizlenmesi sağlanacaktır.
◦Sınıflarda sınıf kontenjanının yarısı kadar sayıda öğrenci bulunması sağlanacaktır
◦Öğrencilerin uyku saatinde kampet veya yataklarının arasında en az 1,5 metre mesafe bırakılacaktır.

Velilerimizden beklentilerimiz;
◦Velilerimiz çocuklarını bırakır ve alırken sosyal mesafeye uymaları amacı ile okul girişindeki belirleyici işaretlere uymaları zorunlu olmadığı takirde okul içine girmemeleri gerekmektedir.
◦Öğrencilerimiz okula gelirken oyuncak ve kitap gibi malzemeleri yanlarında getirmemelidir.
◦Hasta olan, ilaç kullanan öğrencilerimiz okula gönderilmemelidir.
◦Görevi nedeniyle (pilot,hostes,host) yurt dışına çıkıp dönmek zorunda olan velilerimizin çocuklarının sağlığı için onlarla temas etmeyecek şekilde önlem almaları gerekmektedir.
◦Aile çevresinde Covid-19 tespiti durumunda okula bilgi verilmelidir.
Aile, okulda hastalık belirtisi gösteren çocuğunu sağlık kuruluşuna götürmeli, çocuğun sağlık durumu okula bildirilmelidir.

Yorum Yapın